Borreltijd | Mango aardbei gin tonic

Borreltijd | Mango aardbei gin tonic

Gisteren was mijn zusje op bezoek en toen zei ze: ‘Fijn om te zien dat ons cadeau (de blender) zoveel wordt gebruikt.’ En daar kan ik haar geen ongelijk in geven want menig weekend blenden we weer een lekkere cocktail. Hij is zelfs mee gegaan naar Oostende.

En ook vandaag heeft ie weinig rust gehad want het was weer borreltijd. Een welverdiende borrel al zeg ik het zelf want er is vandaag kei hard gewerkt in de slaapkamer. Zo wat de laatste kamer die we nog moeten verbouwen. En daar zijn we serieus al een jaar mee bezig. Het is zo’n kamer waar geen druk achter zit omdat we eigenlijk best fijn slapen in de andere slaapkamer. En je kan de deur dichtdoen dus je ziet ook niet wat voor een warzone het achter die deur is.

Maar een nieuw jaar, nieuwe kansen. Dus vandaag weer het werk opgepakt en omdat mijn BFF had geholpen ook echt meters gemaakt. Super fijn. Na al dat harde werk hebben we wel iets lekkers verdiend. Met wat vruchtjes overblijfselen van Oostende deze heerlijke variatie op een Gin tonic gemaakt.

Gin tonic mango aardbei hibiscus bloem

1/3 deel pakje Mango (diepvries) – 1/4 deel pakje Aardbeien (diepvries) – sap van 1 limoen – deel ruwe rietsuiker – Gin (ik gebruikte Bombay Sapphire East, met lemongrass en peppercorns) – aanvullen met wat tonic – gedroogde hibiscus bloemen (extra, hoeft niet per se)

En blenden maar! Omdat er bevroren vruchtjes zijn gebruikt hoef je geen extra ijs toe te voegen. Of je moet zin hebben in een slush puppie, dan wel ijs erbij. Ik had ze afgemaakt met een gedroogde hibiscus bloem, wat een subtiele maar aangename smaak toevoegt. Heb dat normaal niet in huis hoor, maar toevallig gekregen uit een kerstpakket. En lekker dat ie was!

Na deze welbestede dag hebben we ook nog een gezellige avond tegoed. Housewarming/nieuwjaarsborrel bij vrienden in Eindhoven. Dus nu hop in de douche en zo op het fietske richting Kiet Richards. Wordt een goede avond. Fijn weekend nog allemaal!

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *