Borreltijd | Kiwitini

Borreltijd | Kiwitini

De kiwi vind ik nou echt een stukje topfruit. Beetje zuurfris van maar toch zoet van smaak en bomvol vitaminen. Dus waarom niet een kiwi-cocktail maken? En de Kiwitini was geboren. Eigenlijk maak je de Kiwitini met wodka, maar omdat die op was (witte) rum gebruikt. Net zo lekker.

Heerlijk weer vandaag in Eindhoven met een blauwe lucht en fijne zon dus het was perfect klusweer. Daarom de verfkwasten tevoorschijn getoverd en de slaapkamer geschilderd. En ook nog een mooi nieuw vloertje gekocht. Wordt straks een prachtig slaapkamertje hoor. Nog maar een paar weekjes doorbuffelen.

Nu genieten van de zaterdagavond met de welverdiende Kiwitini. En een beetje mentaal voorbereiden op dé wedstrijd van het jaar morgen: PSV – Ajax 🙂 hihi. Fijne avond nog allemaal!

Borreltijd Kiwitini in de blender cocktail kiwiKiwitini – ingrediënten voor 4 personen

2 kiwi’s, sap van 1 limoen, paar stukjes (diepvries)mango, flinke scheut rietsuiker, witte rum voor vier personen, tonic, ijsklontjes, blender

Snij de kiwi in stukjes en doe in de blender met de stukjes mango (hoeft er niet per se in, vind ik lekker), het limoensap, de suiker, rum en vul dat aan met tonic naar wens. Op de foto zie je dat ik hem vrij ruim heb aangevuld maar dan heb je ook meer cocktail. Verder een stuk of 8 ijsklonten erbij en blenden maar. Ik zet eerst de ice crush functie aan voor de klontjes en daarna blenden.

Variatietip: ipv stukjes mango kan je ook het sap van een halve sinaasappel toevoegen. En een stukje sinaasappelschil gebruiken ter decoratie.

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *