Borreltijd | Gin tonic met komkommer, citroen en bosbessen

Borreltijd | Gin tonic met komkommer, citroen en bosbessen

Helemaal uitgeteld onderuit gezakt op de bank met een lekkere gin tonic. Moe van een dag hard werken in de tuin maar ook van een enerverend nachtje Eindhoven. De voortuin krijgt een metamorfose van saai en volledig betegeld naar modern maar toch klassiek mét groen. Maar meer over de metamorfose in een andere post.

Want het is zaterdag en dat betekent borreltijd! Later dan gepland maar die tuin moest af hè. Ik had vandaag zin in gin. Gin….denk toch wel mijn favoriete sterke drank. Met tonic. Dat is de basis en maak het af met waar ik zin in heb. Vandaag is dat komkommer, citroen en bosbessen. Toen een keer al het ijs op was in de winkel en ik geen tijd om klontjes te maken, heb ik een doosje bevroren bosbessen gekocht en deze als ‘ijsklontjes’ gebruikt. Was een succes want naast het feit dat we toch een koel drankje hadden, was het kei lekker en geeft het een mooie kleur. Een heerlijk fris drankje met een klein zoetje van de bosbessen. Op de foto zie je hem al, Bombay Sapphire, in de herkenbare blauwe fles. Hij wordt gemaakt met 10 botanische kruiden en specerijen en heeft daardoor een heel speciale smaak en ruikt aromatisch, bijna parfum. Ideale gin om mee te mixen of een cocktail te maken. Echt genieten hoor…hier kom ik de avond wel mee door 😉

Nog even over mijn nachtje Eindhoven, want heb wel iets speciaals gedaan; ik heb het ‘Jeff Mills: Where light ends’ orkestconcert mogen aanschouwen. Jeff Mills, één van de beste techno dj’s, live met het Residentie Orkest en Sõ Percussion. Erg indrukwekkend en hij sloot zelfs af met ‘the Bells’. Geweldig. Heb er helaas geen filmpje van, maar onderstaande video van een aantal jaar geleden geeft een goede blijk van wat ik gisteren heb gezien. Prachtig. Vanavond maar met mijn gin tonic lekker nagenieten van het concert van gisteren, rustig vanaf de bank. Fijn weekend nog allemaal, proost!

Print Friendly