BORRELTIJD | Dragon Grapefruit Gin Fizz

BORRELTIJD | Dragon Grapefruit Gin Fizz

Poe poe, toe aan weekend. Wat jullie!? De weken vliegen voorbij. Carnaval is alweer geweest en we kunnen de lente alweer bijna ruiken. Ohhhh daar heb ik zin in! Eindelijk weer lekker naar buiten, plantjes weer laten groeien en gewoon genieten.

En niet dat ik dat nu niet doe, want ik ben vorige week nog even lekker een lang weekend naar Berlijn geweest met mijn mattie. Carnaval ontvlucht, gek dat ik dat zeg, als groot liefhebber. Alleen ik heb het dit jaar niet echt gemist. Natuurlijk zorgen de clubs in Berlijn er ook wel voor dat je echt geen tijd hebt om aan de polonaise te denken.

Gaat er nog geborreld worden dit weekend? Want dan is deze wel een lekkere om een keer te proberen. Met dragon. En grapefruit. En onze grote vriend Gin. Succesformuletje hoor. Ik ga snel weer door, fijn weekend allemaal en volgende week hopelijk weer lekkere dingen hier hoor!

Borreltijd - Drageon Grapefruit Gin Fizz combi

Dragon Grapefruit Gin Fizz

Ingrediënten: Gin, Grapefruit, Limoen, Rietsuiker, verse dragon, Tonic en ijs

Zet een groot glas klaar, je maakt eerst de basis om daarna uit te schenken. Vul dit glas met ijs en voldoende gin voor twee cocktails. Voeg daar wat limoensap, sap van een halve grapefruit, twee takjes dragon en wat suiker aan toe. Goed ‘muddelen’ of stampen en wat roeren. Dit is de basis.

Zet nu twee glazen klaar en doe hier wat ijs in. Schenk het cocktailmengsel via een zeef in de glazen. Je krijgt nu een mooi zachtroze vloeistof. Dit vul je vervolgens af met wat tonic en extra ijs. Je maakt het uiteindelijk helemaal compleet met een takje dragon en schijfje Grapefruit. Proost op het weekend!

BORRELTIJD - Dragon Grapefruit Gin fizz op tafel

 

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *