BORRELTIJD | Bramble met lavendel uit eigen tuin

BORRELTIJD | Bramble met lavendel uit eigen tuin

Bijna weekend! En wat een prachtige dag is het vandaag! Weercijfer 10, sunny all day. Zoals het er naar uit ziet nu echt de laatste keer dit jaar. Nog even genieten dan! En hoe kan je dat nou beter doen dan met één van mijn all time lievelingscocktails: de Bramble.
Lejay Creme de Cassis

Ik weet nog goed dat ik deze voor het eerst dronk. Dat was bij ‘Mundial’ in Eindhoven, leuke cocktailbar met nog leukere mannen die hem shaken. Was genieten hoor, de cocktail dan 😉 Een paar jaar en vele Bramble’s later bestelde ik er één bij de cocktailbar onder Lounge 8 (inmiddels staat er een andere shaker, niet hetzelfde) en die was écht geniaal. Daar werd hij gemaakt met een beetje lavendel en een beetje Prosecco. Je mocht niet roeren met het rietje en gewoon rustig opdrinken. WOOOWW LEKKERRRR.

En toch heb ik nooit eerder thuis een Bramble gemaakt, terwijl het niet eens zo lastig is. Hoofdbestandsdeel is Gin, ook al mijn lievelings. En hij krijgt de kenmerkende roze/paarse kleur door de toevoeging van Crème de Cassis aan het eind. Je kan ook een Bramenlikeur nemen, maar Crème de Cassis van Lejay is hiervoor veruit het meest geschikt. Omdat de lavendel nog bloeide in de voortuin heb ik een paar takjes toegevoegd voor de geur en een beetje smaak maar ook zeker omdat het wel een plaatje is zo hè.

Borreltijd - Bramble met lavendel gin cocktail met crème de cassisEn leuke plannen dit weekend? Ik ga vanavond een kijkje wagen bij ‘de Hoogste Tijd’ in Eindhoven voor hopelijk wat danspasjes. En morgen staat een dagje hard werken in de tuin op het programma waarvan ik het eindresultaat snel ga laten zien. Voor nu: FIJN WEEKEND!

Bramble met lavendel

Ingrediënten: Gin, Crème de Cassis (Lejay), limoen, (riet)suiker, veel ijs, optioneel tonic, optioneel lavendel

Qua verhouding neem je twee delen gin en een half deel crème de cassis. Of gewoon wat je zelf lekker vindt. Eigenlijk maak je het met crushed ice, alleen ik heb het gewoon met blokjes gedaan. Doe een paar blokjes ijs in een glas, sap van een halve limoen, beetje suiker en de gin. Roer dit heel goed door tot alles goed gemengd is (eigenlijk doe je dit in een shaker, alleen die kon ik niet vinden).

Ik heb daarna een beetje tonic erbij gedaan (de Fever Tree Elderflower is héérlijk) zodat je wat meer vocht krijgt en daarna nog aangevuld met ijs. Plaats de takjes lavendel in je glas en maak het af met een beetje Crème de Cassis, die je rustig in het glas schenkt. Je ziet dat dit naar de bodem zakt. Eventueel nog een rietje erin en genieten maar!

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *