Borreltijd | Bourbon ginger mint Julep

Borreltijd | Bourbon ginger mint Julep

En het is weer weekend, heerlijk. Daar mag op geproost worden en dit drankje was een nieuwe combinatie voor mij. Maar een goeie! Meestal drinken we whiskey puur of met wat ijs, maar toen ik dit drankje voorbij zag komen wilde ik hem meteen maken.

Voor dit drankje gebruik je Bourbon, een typische Amerikaanse whiskey. Wil altijd graag nog een keer naar Kentucky, USA, waar ooit Bourbon is geboren en je daar dus veel Bourbon distilleerderijen kunt bezoeken. Lekker proeven :p Deze cocktail wordt ook wel een Julep genoemd, waar origineel geen ginger ale bij hoort, maar alleen de Bourbon.

En nu verder met weekend vieren. Jullie leuke plannen? Hier staat al een aantal uur een stoofpot aan wat straks een pappardelle al ragù gaat worden. Bij goede uitkomst van de stoofpot zal hij ook hier nog voorbij gaan komen. Geniet er nog van!

Bourbon whiskey ginger mint julep cocktail

Benodigdheden Bourbon ginger mint julepBourbon (wij gebruikten Jim Bean), Ginger ale, limoen, beetje ruwe rietsuiker, verse munt, ijstklontjes en als het kan een cocktailshaker. 

Doe een beetje ijs, sap van een halve limoen, wat rietsuiker en bourbon voor twee personen in een shaker. Shake tot de shaker wat koud aanvoelt. Doe er dan nog een paar muntblaadjes bij en nog even shaken. Pak een glaasje en doe hierin wat ijs en giet de inhoud van de cocktailshaker hierover heen. Vul aan met ginger ale en maak het af met een takje munt. Proost!

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *