Borreltijd | Bosbes framboos Margaritas

Borreltijd | Bosbes framboos Margaritas

Who doesn’t love a good cocktail? Nou ik wel hoor….. en sinds we afgelopen jaar voor ons feestje een blender van mijn zussen en vriendjes hebben gekregen moesten we die maar eens voor een goed doel in gaan zetten: Margaritas. Door de Margaritas met veel ijs te blenden krijg je de ‘frozen’ variant en wordt het soort slush puppie. Lekkerrr…

Een classic Margarita maak je met een goede golden Tequila. Omdat dit het hoofdbestandsdeel (naast het ijs) van de cocktail is, moet dit gewoon goed zijn. Dus ga geen bocht Tequila erin doen, dat is jammer. Dan doe je er een deel limoensap en een deel Contreau bij. Ook zout je de rand van je Margarita glas goed in. Even blenden en inschenken maar.

Maar deze gezellig gekleurde Margarita is gemaakt met bosbessen en frambozen. Die doosjes bevroren fruit zijn echt ideaal voor zo’n soort cocktails. Je houdt nog steeds bovenstaande ingrediënten aan (zonder het zoutrandje!) en je kan hiervoor verschillende verhoudingen aanhouden. Ikzelf geef de voorkeur aan 3:1:1 = (60% Tequila, 20% Contreau, 20% vers limoen- of citroensap). Hier voeg je vervolgens dus veel ijs aan toe en een handjevol bosbessen en frambozen. Even blenden en je hebt een echt feestje hoor……Proost!

Benodigdheden Margarita

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *