Bladerdeeg muffin met ham, peultjes en tomaatjes

Bladerdeeg muffin met ham, peultjes en tomaatjes

De lente is begonnen en Pasen is in zicht. Tijd voor lekkere lentegerechtjes. Valt me op dat Pasen ook echt een dingetje begint te worden, want er komt steeds meer commerciële aandacht voor de Paashaas en Paasassortiment bij de supermarktgiganten wordt ook ieder jaar groter om ons maar meer te laten kopen. Shiiit hoeveel verschillende vormen kaas en boter kan je in godsnaam maken van konijntjes.

Dit gerechtje is top voor Pasen want je kan het maken met de restjes die je nog in de koelkast hebt liggen. Ik heb er cherry tomaatjes, peultjes en lente-ui bij gedaan maar je kan het in principe vullen met wat je lekker vindt. En in de diepvries ligt bij mij altijd wel wat bladerdeeg. Super makkelijk dus.

Bladerdeeg muffins met ham peultjes en tomaatjes

Vannacht wordt de klok weer verzet, altijd een mooi moment want dan hebben we weer de fijne lange avonden. Was mooi geweest als we ook fijn weer zouden hebben, maar in Eindhoven geeft hij morgen als weercijfer een 1. Lekker dan.

Om dan ook maar meteen een korte moestuinupdate te geven: de AH moestuintjes was zware ellende en is niks van omhoog gekomen en helaas is het met de andere plantjes ook niet goed gekomen 🙁 Op een warme dag denk ik te weinig water gehad waardoor ze uitgedroogd zijn. Maar niet getreurd, we beginnen gewoon opnieuw 🙂 En volgende week worden de bomen en struikjes bezorgd. Gaat er eindelijk wat groen de achtertuin in…

Bladerdeeg muffins met ham ui peultjes en tomaatjes

Je hoeft natuurlijk helemaal niet tot Pasen te wachten om deze muffins te maken. Ze zijn ook heel erg lekker voor de lunch! Ideaal weekendgerechtje. Geniet ervan!

Bladerdeeg muffin met ham, peultjes en tomaat

4 muffins, bereiding 15 minuten + 20-25 minuten oventijd

Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 ei
Scheutje slagroom
Geraspte kaas
Handvol peultjes, gehalveerd
1 lente-ui
Ongeveer 10 tomaatjes, gehalveerd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 pakje hamblokjes
Zout
Zwarte peper
Peterselie
Beetje nootmuskaat
Olijfolie
Beetje paneermeel

Muffinvorm

Alle groenten zijn gesneden en staan klaar voor gebruik. De oven wordt voorverwarmd op 180 graden. Zet een pan op het vuur en doe er wat olijfolie in. Bak de hamblokjes tot ze beginnen te kleuren en voeg vervolgens de peultjes en knoflook toe. Bak even mee en voeg daarna de lente-ui toe. Aan het einde even kort de stukjes tomaat meebakken en dan kan het vuur uit.

Olie de muffinvorm in en bekleed de vorm met de vier plakjes bladerdeeg. Vouw de randjes een beetje om dat er een bakje ontstaat. Doe op de bodem een klein beetje paneermeel en vul daarna met de groenten.

Meng in een schaaltje het ei met wat slagroom, handje kaas, (beetje) zout, zwarte peper, nootmuskaat en beetje peterselie. Verdeel dit mengsel over de muffins tot ze allemaal een laagje hebben. En doe als je dat lekker vindt nog wat extra kaas daaroverheen.

Bak de muffins voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de een mooi goudbruin kleurtje hebben gekregen. Liever wat langer dan te kort zodat het deeg goed gebakken is. Misschien moet je de muffins een klein beetje onder de rand los snijden, maar daarna kan je ze zo uit de vorm nemen (ooit een klein beetje ronddraaien, dan komen ze zeker los). Smakelijk!

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *