BBQ | Gepofte zoete aardappel met spek, kaas en bosui

BBQ | Gepofte zoete aardappel met spek, kaas en bosui

Bij dat heerlijke kipje van vorige week hoort natuurlijk nog een passend bijgerecht. Hij stond vorige week al op de foto bij de kip, de gepofte zoete aardappel! Super easy en super healthy! Voor mij een hele grote topper voor de barbecue. Had hem pas nog een keer gemaakt en het was nog steeds even easy en lekker!

De zoete aardappel is ineens weer aan populariteit aan het winnen en dat vind ik niet erg, vind hem wel lekker tov onze eigen aardappel. De zoete aardappel (of bataat) komt met name uit de Surinaamse keuken, tijdens de welbekende Thanksgiving diners en ook in Canada is ie populair. Maar ik pas hem wel volledig anders toe dan de normale aardappel, in dit geval poffen of soms een stamppot en ook frietjes zijn lekker.

Gepofte zoete aardappel op de barbecue

Een aardappel poffen is denk het makkelijkste wat er is; schoonboenen, insmeren met olie en zout en op de barbecue mikken. Daar laat je hem een uurtje op een 175 graden liggen, af en toe omdraaien. Daarna is hij gaar en kan ie van de barbecue om te vullen. Waarmee je hem vult is geheel aan jou, maar ik ben uiteraard bacon fan. Dus bij mij ging er wat spekjes (eerst even kort uitbakken), emmentaler kaas en bosui doorheen. Dit gaat nog even voor een 10 minuten terug de barbecue op. Je kan er straks op je bord nog wat creme fraiche overheen doen…

Gepofte zoete aardappel met bacon, kaas, bosui en creme fraiche van de barbecue VSEB

EN LEKKER DAT HET IS. Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden in ieder geval. Nog andere leuke toppings voor de gepofte aardappel? Laat het me weten. Barbecue ze en geniet geniet geniet!

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *