BBQ | De lekkerste burger

BBQ | De lekkerste burger

Wat hou ik toch van die mooie nazomerdagen! De geur van bijna herfst, mooie zon en een aangename temperatuur is het extra fijn om buiten te zijn. En waarom dan niet nog een keer de barbecue gebruiken voor een laatste keer (met pijn in het hart). Niet uitgebreid met veel soorten vlees maar één kneiter van een classic; de burger. Deze is zó lekker, echt een goed recept. Met toch wat credits naar bourgondische vriend DJ.

Deze burger is wat simpel gehouden met een blaadje ijsbergsla en tomaat, maar is ook echt goed met bijv. gegrilde aubergines en courgette. Wel altijd met Parmezaanse kaas……gouden combi.

Hamburger met maiskolf van de barbecue

 

De lekkerste burger

véééél burgers, voorbereiding 45 min, incl. 30 min. koelkast.
Ongeveer 8-10 min. bakken op hete bbq

Ingrediënten
1 kg. rundergehakt
1 ei
halve venkel
1 gemiddelde ui
1 teen knoflook
1 el. mosterd
Scheut ketjap
Beetje Worcesterhiresaus
1,5 tl. nootmuskaat
1,5 tl. zwarte peper
Zout
Paneermeel

2 Stokbroden
Tomaat
Sla
Parmezaanse kaas
Ketchup, mayo, mosterd
Maiskolven

Snipper de venkel, ui en knoflook fijn. Ik gebruikte een ‘staafmixhakselaar’ want dan is dat snipperen zo gebeurd. Pas op dat het niet een papje wordt. Bak dit aan in de pan tot het wat kleur begint te krijgen en haal het dan van het vuur. Het moet afkoelen zodat het vet in het gehakt niet teveel gaat smelten. Doe het gehakt in een kom en doe hier het ei, de mosterd, peper, zout, nootmuskaat, worcestershiresaus en ketjap bij. Hussel dit goed maar ook hier niet te lang met de handen kneden want daar wordt het te warm van. Nu mag het ui-venkelmengsel erbij en voeg zoveel paneermeel toe het gehakt niet te vochtig is. Ruik er ook nog een keer aan of het naar jouw smaak is, misschien moet je van het een nog wat toevoegen, de maatvoering in dit recept is puur een richtlijn. Laat het burgermengsel daarna minimaal een half uur afkoelen in de koelkast.

Steek de barbecue aan en verdeel het gehakt in burgers zo groot als jij lekker vindt. Bak ze op een hete barbecue maar probeer ze niet volledig door te bakken en dat er een paar mooie grillstrepen op komen. Bij deze burger heb ik als broodje wat stokbrood, met mayo en mosterd onderop. Daarop blaadje sla met tomaat en de burger. Bovenkant broodje wat ketchup en lekker veel Parmezaanse kaas. Super lekker bij deze burger! Bij deze burger passen veel toppings, al heeft ie niet veel nodig. Super veel smaak, goeie burger! Bij de burger nog een maiskolf van de bbq met wat boter, smakelijk!

Print Friendly