2016 | Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

2016 | Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Er is weer een nieuw jaar begonnen en ook al wil ik er liever niet teveel aan denken, het is ook het moment van even terugkijken naar afgelopen jaar. Het jaar dat kleine Peppy erbij is gekomen, zwaar genieten.

2016 - Komst van Peppy

Toen vertelde ik ook nog stoer dat ik niet aan goede voornemens doe, want het loopt vaak uit op een teleurstelling. Maar toch had ik wel een paar food voornemens benoemd. Nu ook een piepklein beetje teleurgesteld omdat niet alles is gelukt, al kunnen we er ook zeker een aantal wel van het lijstje strepen! Welke het ook alweer waren?


Zelf loempia’s rollen

Ongelofelijk maar waar, het is er niet van gekomen! Terwijl deze nog wel zo haalbaar leek omdat mijn zusje de mooie kunst van het loempiarollen had geleerd. Gelukkig blijft ze mijn zusje en laat ik deze niet schieten, binnenkort gaan we echt rollen hoor!


Een eetbare tuin aanleggen

Ik vind dat deze redelijk geslaagd is, heb er in ieder geval hard aan gewerkt afgelopen jaar. De progressie daarvan heb je kunnen volgen in de Moestuin postjes die in de lente en zomer regelmatig voorbij kwamen. Voortuin: check! Achtertuin: iets minder check. Status is het verder aanleggen van de megazware tegels. Even on hold tot het weer ons iets beter gezind is. Maar lente 2016 issie wel klaar hoor en kunnen er weer allemaal nieuwe plantjes in.

2015 - mijn eetbare tuin Voor Spek en Bonen


Pasta maken

Done! Lekkerrrrr… verse pasta is wel zoveel meer genieten dan de gedroogde variant. Alleen dat deeg rollen is een behoorlijke uitdaging. Ik denk dat oefening kunst zal baren dus dit jaar gaan we daar gewoon vrolijk mee door.

2015 - zelf pasta maken


Ver(der) op reis gaan

Ik had eigenlijk het idee om in de zomer van 2015 een verre reis te maken, naar een exotisch oord. Alleen het is net anders geworden maar zeeeeker niet minder leuk. Ik heb namelijk nog een ander dingetje van een bucketlist kunnen strepen en dat is met een camper op vakantie gaan. Samen met vrienden hebben we vele landen doorkruist met het beestje. Was één groot feest waar ik jullie ook in heb meegenomen in de diverse travelpostjes.

2015 - een verdere reis maken


In een sterrenrestaurant eten

Ook deze had ik verwacht wel af te kunnen strepen maar dat is helaas niet gebeurd. Het ligt sowieso niet aan de mindere restaurantbezoeken, want die heb ik meer dan voldoende bezocht. Tegen het einde van het jaar toen deze wel in mijn hoofd aan het spoken was, was er helaas ook wat minder financiële ruimte waardoor ik deze ook doorschuif naar 2016. En dat gaat zeker lukken!

En toch zie je dat je zo in een jaar nog wel wat dingen hebt gedaan die je graag wilde doen. Geeft toch wel wat voldoening. Dus ik zet het dit jaar gewoon door! Mijn ‘food voornemens’ voor 2016!

Natuurlijk zijn er nog twee van afgelopen jaar blijven staan: De loempiaparty en het sterrenrestaurant. Maar natuurlijk gaan we onszelf wel nog nieuwe uitdagingen geven dit jaar.


Zelf vissen, fileren en bakken

En dan wil ik het mezelf niet zo makkelijk maken dat we hiervoor naar de markt gaan. Dat zou wellicht een optie zijn als het me in december nog niet is gelukt. Maar idealiter wil ik hem zelf vangen! Dus hengeltje uit, visje binnenhalen, fileren en boven een gezellig haardvuur of barbecue bereiden. Altijd al willen doen.

2016 - zelf vissen, fileren en bakken


Een kookworkshop doen

Eigenlijk vind ik het een beetje kneuterig, maar ik heb het nog nooit gedaan. So why not do it? Ik weet alleen (nog) niet wat voor soort workshop. Of het nou broodbakken is of een bijzonder gerecht of techniek leren zien we tzt wel.


Naar Japan gaan

Ik wil graag naar Japan. Altijd al geïntrigeerd geweest van dat land. Off course het eten (ramen én sushi), de manier van leven, de technologie en ik denk ook de contrasten lijken mij bijzonder om mee te maken.

2016 - Naar Japan gaan - Ramen shop


Zelf (sterke) drank maken

Dit is iets waar ik mezelf de laatste tijd in het verdiepen ben. Ik heb afgelopen jaar aardig wat bessenstruiken in de tuin geplant die hopelijk a.s. seizoen veel vruchtjes geven. Ik kan niet alles in de smoothie doen dus ik heb afgelopen jaar gelezen dat je daarvan ook super easy wijn kan maken. Of ja super easy ook niet, maar het is te doen.
Maar eigenlijk zou ik het allerliefste gin maken, mijn lievelings. Dan wordt het wel heel andere koek, gevaarlijke koek misschien zelfs. Ach maar door de jaren heen hebben zoveel mensen het gedaan, dus een poging wagen kan nooit kwaad.

2016 - zelf drank stoken


Speenvarken aan het spit

Ja spreekt voor zich lijkt me hè. Een gruwelijk varkentje roosteren. Op de plaatjes ziet het er altijd mooi uit en ik wil er mijn uiterste best voor gaan doen om dit de  komende zomer eens te doen. Ik word dit jaar 30…bah…maar natuurlijk ook een mooie reden voor een knalfuif. En ik denk dat dit varkentje wel kan bijdragen aan het feestgenot.

2016 - varken aan het spit maken

Haha, zal wel weer een uitdaging gaan worden dit jaar. Maar wie zichzelf niet uitdaagt komt nergens, so let’s do it! 2016 wordt een topjaar! Fijne avond allen!

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *