2015 | Mijn food voornemens

2015 | Mijn food voornemens

Gelukkig nieuwjaar! Proost 0p 2015! De start van een nieuw jaar en van de goede voornemens. Zelf ben ik niet heel erg van de goede voornemens. Want stel je houdt je niet aan de vaak toch al veel te onrealistische voornemens, ben je weer teleurgesteld in jezelf. Daar heb ik niet veel zin in en daar gaat het voor mijn gevoel ook niet om.

Ik vind het wel belangrijk ieder jaar weer nieuwe dingen te ondernemen die je graag wil doen. Daarom schrijf ik een vijftal leuke dingen op en zo maak het lekker concreet en zal het vaak ook sneller gebeuren. En als het is afgerond kan je het van het lijstje strepen, en dat is ook een heel fijn ding om te doen. Daarom hieronder mijn food voornemens voor 2015.

Zelf loempia’s rollen. Tijdens Kerst heb ik van mijn zusje zelf gerolde loempia’s mogen eten en die waren zo lekker. Nog beter is dat zij het nu zelf kan en mij deze mooie kunst van het loempia rollen kan leren. Dus Sjuul laten we snel een datumpje prikken en een zaterdag loempia’s gaan rollen met aansluitend loempiafeestje!

Een eetbare tuin aanleggen. Sinds we vorig jaar een huis met voor- en achtertuin(tje) hebben gekocht wil ik er graag een eetbare tuin van maken. Afgelopen herfst al de basis voor de voortuin gemaakt met nieuwe paden, beukenheggen en twee moerbeibomen. De achtertuin is een ander verhaal en moet nog volledig gesloopt worden…. mooi projectje dus waar ik zeer binnenkort mee wil gaan starten. En dan hopelijk dit jaar misschien al een klein eerste oogstje uit de tuin. Hieronder zie je wat inspiratie die ik vooral opdoe via Pinterest.

Inspiratie eetbare tuin Pinterest    Inspiratie eetbare tuin Pinterest    Inspiratie eetbare tuin Pinterest    Eetbare tuin inspiratie Pinterest

Pasta maken. Ik heb nog nooit zelf pasta gemaakt en daar moet in 2015 verandering in komen. Het enige wat me nog tegenhoud is een pastamachine dus die zullen we maar snel één aan moeten schaffen.

Ver(der) op reis gaan. Bijna twee jaar geleden ben ik in Thailand geweest en dat was geweldig. Vorig jaar een huis gekocht en verbouwd dus minder financiele middelen voor een reis. Maar dit jaar zou het wel weer moeten kunnen. De reis zal waarschijnlijk naar Azië gaan want het klimaat, de mensen, het eten en de natuur is daar super.

In een sterrenrestaurant eten. Ik betrap mezelf erop dat ik wat betreft restaurants voor de bekende weg kies. Het zijn zeker leuke en lekkere restaurants, maar betaalbaar en ik weet vaak wat ik zal krijgen. Bij een beter restaurant betaal je meer maar krijg je ook vaker een volledige nieuwe food ervaring. En dat zouden we eens wat vaker moeten doen. Daarom is dit ook een mooi streven voor 2015.

Natuurlijk zijn er nog véél meer dingen die ik graag wil koken of maken, maar als bovenstaand lijstje al kan lukken dan heb ik een mooi jaar voor de boeg. Maar dat zullen we allemaal gaan meemaken.

Ik ben trouwens net terug van een aantal dagen Oostende waar we oud en nieuw hebben gevierd met een aantal vrienden. Heel veel mooie Belgische bieren geproefd die ik snel ga laten zien. Voor nu nog een fijne avond!

 

 

 

Print Friendly
There are 2 comments for this article
  1. Marieke Vinckx at 12:10 am

    Als je wilt leren loempia’s maken en van heerlijk aziatisch eten houd zou ik zeker voor Vietnam kiezen vond het eten NOG lekkerder dan in Thailand en de loempia’s zijn er heerlijk! Verder is het echt een heerlijk land om te backpacken 🙂

    • Sanne Author at 3:19 pm

      Jaaa Thailand is super, we hebben al ooit het geluk gehad dit mooie land te mogen bezoeken. Zijn nu nog aan het overleggen, want een reis met een campertje richting Oost-Europa is nu ook in het vizier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *